Voice Dialogue door Margriet van Kampenhout Argenta Consult

Het is een bijzondere ervaring om zo nadrukkelijk met jezelf in gesprek te gaan. Verhelderend om de stemmen die tijdens een dilemma met regelmaat in je linker- en rechteroor klinken, op deze manier te onderscheiden, te benoemen en aandacht te geven. Maandagavond demonstreerde Margriet van Kampenhout  de light-versie van Voice Dialogue  tijdens een workshop in Trainer Coach Café 040. Een mooie, leerzame avond.

Na de inleiding over de basis van de techniek gaf Margriet, in de serene sfeer van de Ruimte, een demonstratie met een van de workshopdeelnemers. Zo’n live-sessie meemaken van een andere coach met een cliënt is bijzonder want zeldzaam. Mooi om de beheerste, alerte Margriet aan het werk te zien. Behalve heel leerzaam gaf het ook veel inzicht in de methode.

Na de pauze gingen we als deelnemers zelf aan de slag. Want wat werkt beter dan zelf ervaren? Enerzijds anderzijds. Wie kent het niet. Met een protocol binnen handbereik aan het werk. Mooi om te zien hoe tijdens de ‘gesprekken’ met de teamleden van mijn ‘cliënt’, de inzichten al kwamen. In de sessie die ik zelf onderging kwamen de ‘moeter’ en de ‘moger’ aan het woord. Na afloop bleken ze stukken dichter bij elkaar te zijn gekomen. Winst dus.

Ria Kerstens

Voice Dialogue kan bij serieuze coachvragen door ervaren coaches worden ingezet als snelle methode, die grote inzichten brengt. De lightversie is vrij gemakkelijk te leren en is als strategie inzetbaar bij dagelijkse dilemma’s en zogeheten enerzijds-anderzijds keuzes.

 

Ria Kerstens is communicatiespecialist en therapeut (bezoek haar website voor meer informatie)
Bovenstaande tekst heeft zij geschreven na het bijwonen van de workshop Voice Dialogue bij wikken en wegen.

 

.

Be Sociable, Share!

One Response

05.02.12

[…] De eerste bijeenkomst (Brein@Work) was een succes; we hadden plaats voor meer mensen, maar hadden toch een opkomst van bijna 25 personen. De 2de bijeenkomst, Voice Dialogue bij wikken en wegen, was minder bezocht maar had alsnog voldoende deelnemers (lees hier hoe het geweest is). […]

Reageren!

* Name, Email, Comment are Required

advertentie

Subscribe to receive new blogposts


 

aankomende bijeenkomsten